Installatie-instructies voor Houten Jaloezieën

Lees de volgende installatie-instructies met betrekking tot de montage en bediening van Houten Jaloezieën zorgvuldig. Wij accepteren geen claims voor producten wanneer de klant de installatie en bedienings instructies niet goed heeft doorgenomen en daardoord de producten niet correct zijn geïnstalleerd en worden bediend. Houd er rekening mee dat houten jaloezieën kunnen variëren in kleur en nerf.

LET OP: de koorden die worden gebruikt voor het bedienen van de jaloezie zijn om de jaloezie heen gewikkeld en verpakt. Wanneer u de verpakking openmaakt zorg er dan voor dat u niet deze koorden doorknipt of snijdt.

 • MONTEREN VAN DE ZWENKBEUGEL
 • Plaats de bovenbak in de positie waar u de jaloezieen wilt ophangen. Positioneer de aan beide uiteinden en markeer de plek waar u de beugels wilt positioneren zodat u gemakkelijk de bovenbak kan ophangen. Zodra de zwenkbeugels gepositioneerd zijn schroef ze dan op hun plek.

  LET OP: Voor jaloezieen breder dan 1200mm krijgt u van ons U-vorm zwenkbeugels om het midden van de jaloezie te ondersteunen.

 • MONTEREN VAN DE ZIJKAPPEN EN BOVENBAK
 • LET OP: Zijkappen worden meegeleverd voor jaloezieen groter dan 1200mm breedte. Positioneer de meegeleverde plastic zijkappen aan beide uiteindes van de bovenbak. Plaats de bovenbak in de zwenkbeugels en sluit de sluitingen.

  LET OP: Wanneer de jaloezieen breder zijn dan 1500mm raden wij aan om de zwenkbeugels zo te positioneren dat de sluitingen naar boven sluiten voor stabiliteit

 • MONTEREN VAN DE AFDEKLAT
 • Wanneer u heeft gekozen voor montage 'binnenin de nis/uitsparing' dan zal de afdeklet worden geleverd zonder volledige profielkrans zoal op de foto hieronder. De afdeklat zal met metalen clips worden geinstalleerd en zal zo op de voorkant van de bovenbak geklikt worden.

 • MONTEREN VAN DE AFDEKKAP (OPTIONEEL)
 • Wanneer u heeft gekozen voor montage buiten de nis of uitsparing dan kan u een profielkrans als extra bestellen. Wanneer u deze heeft geselecteerd als extra optie op de productpagina dan wordt deze meegeleverd. Deze zal worden aangebracht aan de zijkanten van de afdeklat met voor geinstalleerde clips.

 • MONTEREN VAN DE KOORD CLIPS
 • LET OP: Maak uw jaloezieen kinderveilig! Elke jaloezie wordt geleverd met 2 koord clips die ervoor zorgen dat de koorden netjes kunnen worden weggewerkt om zo mogelijke ongelukken te voorkomen.

  Plaats de koord clip tegen de muur op de gewenste positie.
  Schroef de koord clip in zijn plek en wikkel het koord zo vaak om de clip heen als nodig is om zo ervoor te zorgen dat het koord niet los hangt en kinderen er niet bij kunnen.

  HOE TE BEDIENEN

  LET OP:
  Hef/Daling werking - uw jaloezieen worden altijd opgestapeld geleverd. Installeer de jaloezie op het raam en laat de rem los die de lamellen samenhoudt doormiddel van te trekken aan het koord met uw rechterhand naar links terwijl u voorzichtig de onderkant van uw jaloezie 1-2 cm omhoog duwt. Dit zal de de opvanging in de bovenbak loslaten en uw lamellen naar beneden laten komen. Om uw jaloezie te heffen en te vergrendelen trekt u met uw rechterhand het snoer aan. Wanneer u tevreden bent met de positie van de lamellen, trek het snoer naar rechts om zo het mechanisme te vergrendelen.

  Houdt u rekening ermee dat wanneer u echte houten jaloezieen besteld, deze vanwege het gewicht van de houtsoort mogelijk iets moeilijker naar boven en beneden gaan en u ze dan voorzichtig 1-2cm dient op te tillen aan de onderbalk.

  Bedienings-instructies voor Houten Jaloezieen

  Stap 1. Kantel-bediening

  Trek de hefkoorden met de rechterhand naar links en duw de onderste rails op het zelfde moment met uw linkerhand.
  Door te helpen met de linkerhand oefent u niet dezelfde druk uit op het mechanisme en daardoor kunt u langer genieten van uw jaloezie.

  Stap 2: Neerlaten van de Jaloezie - Werking

  Til de onderste lat met de linkerhand en duw de hefkoorden op hetzelfde kant met uw rechterhand naar rechts.

  Stap 3: Omhoogtillen van de Jaloezie - Werking

  De til bediening werkt simpelweg door 1 van de koorden te trekken om deze zowel dicht als open te laten zetten.